прикажи филтери

TEST

Skopje - Skopje
EUR 020 EUR
07 Nov - 08 Nov, 2021
видете детали

БУДВА / 2НП ; 24-ти мај

Skopje (Hotel Holiday Inn) - Budva
Посета на манастирот Острог кој е едно од најпосетуваните светилишта во Црна Гора и на Балканот, кој датира од XVII век основан од Василиј Острошки. Разглед на градот Будва: прошетка на стариот дел на градот во кои се наоѓаат најважните културно-историски споменици, цитадела, градските ѕидини... Можност за факултативен излет до Тиват. Факултативна посета на прекрасниот стар град - Котор: катедралата св.Трифун, Столбот на срамот, црквата...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 7900 EUR
/ 2 ноќи
Појадок
21 May - 24 May, 2021
видете детали

САРАЕВО / 2НП ; 24-ти мај

Skopje - Sarajevo
Разгледување на знаменитостите на градот: Алипашино поле, Грбавица, Скендерија, Мостовите на Миљацка, Народниот театар, Градската куќа, Царската џамија, Башчаршија, Казанџилук – казанџиската улица на сувенири, Себиљ - центарот на стариот град, Мориќа Хан, Газихусревбеговиот безистен и Газихусревбеговата џамија, Синагогата, Катедралата, Црквата Св.Арангел Михаил... Факултативна посета на Мостар еден од најубавите градови во Босна и Xе
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 8900 EUR
по лице / 2 ноќи
Појадок
21 May - 24 May, 2021
видете детали

НОВИ САД / 2НП ; 24-ти мај

Skopje - Novi Sad
Посета на градот и разглед на “Српско Народно Позориште“ со истоимениот плоштад, плоштадот “Слобода” на кој се наоѓа катедралната црква “Имена Маријаниног” - една од првите изградени во неоготски стил помеѓу 1893 и 1895 година, улицата “Змај Јовина” покрај која се наоѓаат мноштвото познати бутици и ресторани како и најзначајното архитектонско дело во Нови Сад - “Владичански двор” изграден од првиот Епископ Висарион Павловиќ...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 8900 EUR
по лице / 2 ноќи
Појадок
21 May - 24 May, 2021
видете детали

САРАНДА / 3НП ; Велигден

Skopje - Saranda
 + 
EUR 8900 EUR
по лице / 3 ноќи
30 Apr - 03 May, 2021
видете детали

БУДВА / 3НП ; Велигден

Skopje - Budva
Посета на манастирот Острог кој е едно од најпосетуваните светилишта во Црна Гора и на Балканот, кој датира од XVII век основан од Василиј Острошки. Разглед на градот Будва: прошетка на стариот дел на градот во кои се наоѓаат најважните културно-историски споменици, цитадела, градските ѕидини... Можност за факултативен излет до Тиват. Факултативна посета на прекрасниот стар град - Котор: катедралата св.Трифун, Столбот на срамот, црквата...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 9900 EUR
по лице / 3 ноќи
Појадок
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

САРАЕВО / 3НП ; Велигден

Skopje - Sarajevo
Разгледување на знаменитостите на градот: Алипашино поле, Грбавица, Скендерија, Мостовите на Миљацка, Народниот театар, Градската куќа, Царската џамија, Башчаршија, Казанџилук – казанџиската улица на сувенири, Себиљ - центарот на стариот град, Мориќа Хан, Газихусревбеговиот безистен и Газихусревбеговата џамија, Синагогата, Катедралата, Црквата Св.Арангел Михаил... Факултативна посета на Мостар еден од најубавите градови во Босна и Xе
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 10900 EUR
по лице / 3 ноќи
Појадок
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

ЗЛАТИБОР / 2НП ; 24-ти мај

Skopje - Zlatibor
Посета на етно селото Сирогојно. Разгледување на единствениот Музеј под отворено небо каде има педесетина оригинални златиборски куќи-брвнари во кои се изложени околу 2000 експонати, како и Музејот на плетачките и продавниците за џемпери, по кои селото Сирогојно е познато во светот... Факултативна посета на Дрвенград, едно од нјапознатите етно села во Србија изградено од Емир Кустурица, за потребите на неговиот филм „Животот е чудо“.
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 10900 EUR
по лице / 2 ноќи
Појадок
21 May - 24 May, 2021
видете детали

БЕЛГРАД / 3НП ; Велигден

Skopje - Novi Sad
Организиран разглед на градот со локален водич: плоштадите Славија и Теразије, Булеварот на Крал Александар, Скупштина (Парламентот), црквата Св.Марко, Плоштадот на Републиката, Кнез Михајлова улица, тврдината Калемегдан, Народниот Театар, Народниот Музеј, мостовите на Сава... Факултативна посета на Нови Сад и разглед на градот: “Српско Народно Позориште“ со истоимениот плоштад, плоштадот “Слобода” на кој се наоѓа катедралната цркв
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 10900 EUR
по лице / 3 ноќи
Појадок
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

НОВИ САД / 3НП ; Велигден

Skopje - Novi Sad
Посета на градот и разглед на “Српско Народно Позориште“ со истоимениот плоштад, плоштадот “Слобода” на кој се наоѓа катедралната црква “Имена Маријаниног” - една од првите изградени во неоготски стил помеѓу 1893 и 1895 година, улицата “Змај Јовина” покрај која се наоѓаат мноштвото познати бутици и ресторани како и најзначајното архитектонско дело во Нови Сад - “Владичански двор” изграден од првиот Епископ Висарион Павловиќ...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 10900 EUR
по лице / 3 ноќи
Појадок
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

ИСТАНБУЛ / 3НП ; Велигден

Skopje - Istanbul
Разглед на градот: Ак Сарај, Римскиот аквадукт, плоштадот Таксим, Сулејманијата, Бајазитовата џамија, Универзитетот, Капали чаршијата... пешачки разглед на “златниот рог” и неговите знаменитости: Хиподромот, Сината џамија , Аја Софија , можност за посета и на базиликата „Цистерна“. Крстарење со брод низ Мраморното море кон Принчевите острови и посета на Buyuk ada (Големото острово). Факултативна посета на палатата Долма Бахче...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 11500 EUR
по лице / 3 ноќи
Појадок
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

КУШАДАСИ / 3ПП ; Велигден

Skopje - Kusadasi
Кушадаси со попатна посета на локалитетот Троја - античкиот град познат од митот за Илијада. Местото Хисарлик, во северозападна Турција, е идентификувано како Троја уште од античко време. Организирана посета на Ефес - еден од најбогатите археолошки локалитети од античкиот период, куќата на Св. Богородица во која според легендите ги минува последните години од својот живот, како и црквата и гробот на Св. Јован во Селџук...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 13900 EUR
по лице / 3 ноќи
Полупансион
29 Apr - 03 May, 2021
видете детали

КАПАДОКИЈА / 6 дена, 4 ноќи ; 24-ти мај

Skopje - Cappadocia
Минувајќи низ некогашната област Лаодикеја во Мала Азија, ја посетуваме старата Турска престолнина Коња, седиште на Селџучката Империја. Заминување кон Кападокија со попатна посета на Аксарај и Султанхан, најстаријот карвансарај (ан) во Анадолија изграден во 1229 година. Посета на Кападокија – ''Колевка на Христијанството'' – област во која се криеле христијаните за време на големите прогонувања во I и III век, тука ги граделе своите...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 19900 EUR
по лице / 4 ноќи
Полупансион
20 May - 25 May, 2021
видете детали

КАПАДОКИЈА / 6 дена, 4 ноќи ; Велигден

Skopje - Cappadocia
Минувајќи низ некогашната област Лаодикеја во Мала Азија, ја посетуваме старата Турска престолнина Коња, седиште на Селџучката Империја. Заминување кон Кападокија со попатна посета на Аксарај и Султанхан, најстаријот карвансарај (ан) во Анадолија изграден во 1229 година. Посета на Кападокија – ''Колевка на Христијанството'' – област во која се криеле христијаните за време на големите прогонувања во I и III век, тука ги граделе своите...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 19900 EUR
по лице / 4 ноќи
Полупансион
29 Apr - 04 May, 2021
видете детали

КАПАДОКИЈА / 7 дена, 5 ноќи ; 24-ти мај

Skopje - Cappadocia
Посета на Кападокија – ''Колевка на Христијанството'' – област во која се криеле христијаните за време на големите прогонувања во I и III век, тука ги граделе своите цркви, кога христијанството било забранувано. Посета на долината Дервент, необичен регион на фасцинантни облици од камен, варовник и туфови карпи наречени ''волшебни оџаци'' создадени во текот на милиони години под влијанието на вулканите и ерозијата...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 25900 EUR
по лице / 5 ноќи
Полупансион
20 May - 26 May, 2021
видете детали

КАПАДОКИЈА / 7 дена, 5 ноќи; Велигден

Skopje - Cappadocia
Посета на Кападокија – ''Колевка на Христијанството'' – област во која се криеле христијаните за време на големите прогонувања во I и III век, тука ги граделе своите цркви, кога христијанството било забранувано. Посета на долината Дервент, необичен регион на фасцинантни облици од камен, варовник и туфови карпи наречени ''волшебни оџаци'' создадени во текот на милиони години под влијанието на вулканите и ерозијата...
прикажи повеќе детали
 + 
EUR 25900 EUR
по лице / 5 ноќи
Полупансион
29 Apr - 05 May, 2021
видете детали