20px

Индивидуални пакет аранжмани

Информации во однос на индивидуалните аранжмани:

Цените дадени како резултат при пребарување се дадени по соба, за пакет лет + хотел, според внесените податоци во пребарувачот (број на лица, ноќевања, термин на патување)

Во цената е вклучено:
- Aвионски чартер лет на релација Скопје – Анталија – Скопје.
- Аеродромски такси.
- Престој во избраниот хотел и сместување во избраниот термин, тип на соба, на база на избраната услуга.
- Групен трансфер на релација аеродром – хотел – аеродром
- Локална асистенција и услуги на претставник на тур-оператор или партнер агенција.
- Организација на патувањето.

Во цената не е вклучено:
- Задолжително здравствено патничко осигурување.
- Туристичка такса за престој, изнесува 1% од износот на сместувањето и се наплатува директно во хотелот (на рецепција при пристигнување).
- Останати индивидуални трошоци и факултативни екскурзии.

НАПОМЕНА:
- Понудените пакети и цени се дадени како најповолна опција за избраниот период на патување и според моменталната расположливост на слободни места.
- При направена резервација, во период од 24-48 часа се добива конечна потврда на резервираните услуги.
- Пакетите претставуваат збир на услуги од повеќе добавувачи и при резервација на истите важат поединечни услови за патување на авио превозниците и хотелските добавувачи.

ИНФО - COVID 19
Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови:
👉Министерство за надворешни работи
👉COVID-19 Travel Regulations Map

Електронски формулар и услови за влез во Р.Турција

Почнувајќи од 15 март 2021 година, патниците кои патуваат за Турција се должни да го пополнат „Електронскиот формулар“ пред нивното патување на следниот линк:  https://register.health.gov.tr 

Од 01.06.2021 при влез преку сите гранични премини (копнени, воздушни или морски) во Турција, од патниците нема да се бара приложување на негативен ПЦР тест ако приложат официјален документ дека се вакцинирале најмалку 14 дена пред влез во земјата, и/или дека во последните 6 месеци ја прележале болеста. За истите нема да се применува мерката на карантин. Во случај на неприложување на сертификат за вакцинација или документ за прележан Ковид-19 при влез во Турција, ќе треба да се приложи негативен ПЦР тест направен во последните 72 часа пред влез во земјата и/или негативен брз антиген тест направен во последните 48 часа пред влез во земјата.

Важност на пасош: При влез во Р.Турција, важноста на пасошот потребно е да биде минимум 150 дена од датумот на пристигнување.

Повеќе информации и насоки за пополнување на формуларот на следниот линк: http://www.savana.travel/kovid-19-vlez-vo-turcija-2021/

width: 100%, height:1px

Хотелско сместување

width: 100%, height:1px